De meerwaarde van een externe vertrouwenspersoon

03 april 2024

|

Nieuws

In een wereld die voortdurend in beweging lijkt te zijn en waar de druk om te presteren voortdurend aanwezig is, kan het behouden van evenwicht soms een uitdaging zijn. Of het nu gaat om werk-gerelateerde stress, relationele moeilijkheden, ongewenste situaties op de werkvloer of simpelweg de alledaagse drukte van het leven, eer zijn momenten waarop we allemaal behoefte hebben aan een luisterend oor en een helpende hand. Dit is waar de gecertificeerde externe vertrouwenspersoon via Healthcare Arbodienst meerwaarde kan creëren voor jouw organisatie!

Wat doet een externe vertrouwenspersoon precies?
Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke en neutrale professional die beschikbaar is voor medewerkers die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over de problemen die ze ervaren in hun leven. Bij Healthcare worden deze professionals zorgvuldig geselecteerd en getraind om te fungeren als vertrouwde gesprekspartners en om te helpen bij het vinden van oplossingen voor de ervaren problemen.

De voordelen van een externe vertrouwenspersoon via Healthcare:

 • Gevoel van betrokkenheid medewerkers
  Eén van de belangrijkste voordelen van het hebben van een externe vertrouwenspersoon is demogelijkheid voor medewerkers om vrijuit te spreken zonder angst voor veroordeling. Deze professionals bieden een veilige en vertrouwelijke omgeving waar gedachten, gevoelens en zorgen vrij kunnen worden gedeeld. Medewerkers die weten dat er een externe vertrouwenspersoon beschikbaar is, voelen zich vaak meer gesteund door hun werkgever. Dit kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid bij het werk en een grotere bereidheid om zich in te zetten voor de doelen van de organisatie.
 • Professionele begeleiding
  Externe vertrouwenspersonen via Healthcare zijn getraind en ervaren in het bieden van begeleiding op het gebied van mentale gezondheid en welzijn. Ze beschikken over de tools en kennis om te helpen bij het identificeren van obstakels en het ontwikkelen van effectieve strategieën om deze te overwinnen.
 • Reductie van verzuim
  Het aanbieden van toegang tot een externe vertrouwenspersoon kan helpen bij het verminderen van stress-gerelateerd verzuim. Door medewerkers te voorzien van de juiste ondersteuning en middelen om met stress en andere persoonlijke problemen om te gaan, kan een werkgever bijdragen aan het bevorderen van een gezonde werkomgeving en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim.

 • Voldoen aan wettelijke verplichting
  Met het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon via Healthcare Arbodienst voldoe je aan de wettelijke plicht van het beschikbaar stellen van een vertrouwenspersoon voor medewerkers.

Meer informatie over een externe vertrouwenspersoon via Healthcare Arbodienst? Neem hier contact op voor een vrijblijvend gesprek.

gerelateerd nieuws

Meer over Healthcare Arbodienst

Nieuws

03 april 2024

De meerwaarde van een externe vertrouwenspersoon

In een wereld die voortdurend in beweging lijkt te zijn en waar de druk om te presteren voortdurend aanwezig is, kan het behouden van evenwicht een uitd...

Lees verder

Nieuws

01 maart 2024

Advies OCTAS vereenvoudiging arbeidsongeschiktheidsstelsel

Het huidige arbeidsongeschiktheidsstelsel wordt door velen als complex ervaren, waardoor het voor veel mensen moeilijk is om ermee om te gaan. Vo...

Lees verder

Nieuws

01 februari 2024

Opleiding tot bedrijfsarts

Opleiding tot bedrijfsarts - Een blik op de voordelen van deze uitdagende carrière. Het pad naar een carrière als bedrijfsarts is een reis die niet alle...

Lees verder