Vertrouwenspersoon

betrokken, beschikbaar, belangrijk

Vitaal belang

Een gezonde en veilige werkomgeving is van vitaal belang voor het welzijn en de productiviteit van alle werknemers. Zij moeten zich overal en altijd gesteund en beschermd voelen. Dit is vooral belangrijk wanneer ze te maken krijgen met problemen op de werkvloer als pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag. Een vertrouwenspersoon kan in dergelijke situaties een essentiële rol spelen in een organisatie.

Onafhankelijk en neutraal
Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke en neutrale professional die beschikbaar is voor
werknemers die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over problemen die ze ervaren op de werkvloer. De vertrouwenspersoon is een luisterend oor, adviseur en bemiddelaar. Het belangrijkste doel is om werknemers te ondersteunen en te begeleiden bij het vinden van oplossingen voor hun problemen.

Intern of extern
Bij het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan gekozen worden voor een interne of een externe professional. Het voordeel van een intern vertrouwenspersoon is dat die het bedrijf en de medewerkers goed kent, maar dit kan ook invloed hebben op de objectiviteit. Het voordeel van een extern vertrouwenspersoon is dat deze onafhankelijk en objectief is en vaak veel ervaring en kennis heeft.

Drive biedt uitkomst
Onze zusterorganisatie Drive kan een onderneming ondersteuning bieden met een training voor een intern vertrouwenspersoon. Daarnaast kan Drive ook een externe oplossing bieden met gecertificeerde vertrouwenspersonen/psychologen.

Meer weten over de werkwijze van Drive en de diensten die zij kunnen bieden?
Klik hier voor meer informatie.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Is een PMO verplicht?

Wat is het verschil tussen een PMO en een PAGO?

Welke psychische ondersteuning kan er preventief worden ingezet?

ook dit is healthcare

Wij leiden bedrijfsartsen op

Healthcare Arbodienst is ook de plek om opgeleid te worden tot bedrijfsarts. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kom in contact